Darbo (darbų) sauga – instrukcijos

Apie darbų saugąDarbuotojų saugos ir sveikatos organizavimas įmonėje, įstaigoje ar organizacije atsakingas procesas. Labai svarbu tinkamai paruošti darbo (darbų) saugos ir sveikatos instrukcijas. Instrukcijos rengiamos pareigoms, jose išdėstoma kokie darbuotojų atliekami veiksmai gali kelti riziką, kaip reikėtų saugiai dirbti. Tam, kad būtų aprašyti visi darbuotojui aktualūs veiksniai, instrukcija turi tam tikrą struktūrą. Instrukcijos paprastai pradedamos bendrąja dalimi. Joje pateikiami kvalifikaciniai reikalavimai nurodomoms pareigoms užimti. Darbuotojo pareigos ir teisės, taip pat darbdavio pareigos ir teisės susijusios su darbuotojų sauga ir sveikata įmonėje. Toliau, jei aprašomoms pareigoms aktualu, rengiama skiltis apie asmens apsaugines priemones – kokie keliami reikalavimai asmens apsauginėms priemonėms, kas jas perka, prižiūri, kaip ir kada darbuotojas turi jomis naudotis. Sekančioje dalyje aprašomi profesinės rizikos veiksniai darbo vietoje bei įvardijamos saugos priemonės, kuriomis vadovaujantis likviduojma arba kiek įmanoma sumažinama rizika darbuotojo sveikatos pakenkimui. Saugos ir sveikatos instrukcijoje aprašomi darbuotojo veiksmai prieš darbo pradžią. Tai yra, ką darbuotojas privalo atlikti prieš pradedamas dirbti. Įprastai tai būna darbo vietos patikrinimas, asmens apsauginių priemonių inspektavimas, darbo įrankių apžiūra, paruošimas darbui. Priklausomai nuo pareigų, darbuotojo veiksmai prieš darbo pradžią, būna skirtingi. Vėliau aprašomi saugūs darbuotojo veiksmai darbo metu bei ką draudžiama daryti siekiant nesukelti pavojaus pačio ar kitų darbuotojų saugai ir sveikatai. Paprastai patogu išdėstyti darbuotojų veiksmus išskiriant kaip reikia dirbti skirtingus darbus, pavyzdžiui kokie turi būti darbuotojo veiksmai užsiimant krovos darbais, kokie vairuojant atomobilį, kokie dirbant kompiuteriu ir t.t.. Logiška seka paskutinė darbuotojo saugos ir sveikatos instrukcijos dalis – darbuotojo veiksmai baigus darbą. Šioje dalyje nurodoma, kad darbuotojas savo darbo vietą privalo palikti tvarkingą, patikrinti ar nėra pavojaus kilti gaisrui, išjungti elektros įrenginius (išskyrus tuos, kurie privalo veikti nenutrūkstamai), informuoti tiesioginį vadovą, jei darbo metu buvo pastebėti technologiniai gedimai ar kilo pavojus susižeisti, gali būti aprašoma patalpų uždarymo tvarka. Pagal parengtą saugos ir sveikatos instrukciją darbuotojai privalo būti instruktuojami nerečiau kaip kas dvylika mėnesių, instruktažai forminami žurnale.

Paskola automobiliui gali būti gaunama net ir tuo atveju, jei nesate pasiruošęs įkeisti asmeninį turtą!

Puiki transporto priemonė gali būti ne vien tik šaunus, įvaizdį viešinantis, žmogaus atributas, jeigu būtų galima taip pasakyti, tačiau be viso to, dažnu atveju, ir neiškeičiamas kelionių pagalbininkas, leidžiantis reikiamu metu atsidurti reikiamoje vietoje. Tiesą sakant, vien dėl šių padarinių yra pakankamai aišku, kodėl daugumai žmonių turėti asmeninę transporto priemonę yra svarbu, kodėl paskola automobiliui, bei kiti panašūs, rinkoje esantys, pasiūlymai vis dažniau užkliūna žmonėms už akių, jeigu būtų galima taip pasakyti.

PaskolosVis dėlto, reikėtų sutikti, kad tikrai nėra daug kompanijų, kurios yra pasiruošusios praktiškai bet kuriam asmeniui suteikti reikiamą pinigų sumą, už kurią būtų galima įsigyti tokią transporto priemonę, su kuria, kaip sakoma, nebūtų gėda važinėti bent jau ateinančius penkis metus. Kai kurios bendrovės nori, kad paskolos būtų padengiamos laidavimo priemonėmis, kai kurios įmonės siekia, kad būtumėte neįtikėtinai mokus, o mėnesinės pajamos siektų ir penkiaženkles sumas. Ar tiesa, jog, jeigu uždirbate kiek mažiau, jog jeigu neturite tiek daug santaupų, pasinaudoti paskola automobiliui paslauga tikrai nebepavyks?

Skaityti straipsnį “Paskola automobiliui gali būti gaunama net ir tuo atveju, jei nesate pasiruošęs įkeisti asmeninį turtą!” »

Kaip išsirinkti prekybos centrą?

Prekybos centrai LietuvojeĮvairių prekybos centrų didmiesčiuose rasime tikrai nemažai, tad tuomet, kada planuojama apsipirkti, gana dažnai tenka pagalvoti, koks prekybos centras galėtų būti geriausiu pasirinkimu. Taigi, ką vertėtų apgalvoti, norint atrasti tinkamiausią pasirinkimą?

Jei turite mėgstamas parduotuves, kuriose apsiperkate dažniausiai, galite pasidomėti, kokiuose prekybos centruose jas galėtumėte rasti. paprastai įvairių prekybos centrų informacija internetinėse svetainėse yra gana dažnai atnaujinama, tad galite būti užtikrinti, kad visada rasite teisingą informaciją.

Baigiantis sezonui gana dažnai galima rasti įvairių ypatingų pasiūlymų prekių įsigyti dar pigiau, todėl pasidomėkite, kokiuose prekybos centruose šiuo metu vyksta išpardavimai. Be jokios abejonės, galėsite rasti tokių prekybos centrų, kuriuose įvairioms prekėms būtų taikomos akcijos, tad priimti sprendimą nebus labai sudėtinga.

Kartais prekybos centre norima rasti ne tik parduotuvių, bet ir įvairių pramogų, ypatingai tuomet, kada į prekybos centrus vykstama su vaikais. Galite pasidomėti, koks prekybos centras gali pasiūlyti vaikų žaidimų kambarius ar kitokias pramogas, ir tai galės padėti dar paprasčiau apsispręsti.

Skaityti straipsnį “Kaip išsirinkti prekybos centrą?” »

Dovanos per gimtadienius

Vaikų gimtadienių organizavimasVisų vaikų gimtadieniai jiems tampa vienais labiausiai įsiminusių gyvenimo įvykių. Taip pasakytų kiekvienas suaugęs, kuris prisimena būtent savo gimtadienius, o ne kokius nors kitus įvykius. Dabar jau suaugusi moteris, pati esanti vaikų mama, Lina pasakoja, kaip atrodydavo jos gimtadieniai.

11 gimtadienis

Lina sako, kad pats įspūdingiausias jos gimtadienis buvo 11 – asis. „Prisimenu daugybę detalių labai tiksliai. Tai tiesa, kad vaikų gimtadieniai padaro neišdildomą įspūdį. Man tai visada būdavo ir nuostabi šventė, ir kartu jausdavausi nenusipelnusi, juk nieko doro nepadariau, laikas tiesiog bėgo ir atėjo mano gimtadienis. Per 11 – ąjį susirinko daug žmonių, todėl turbūt taip gerai ir prisimenu. Atėjo mano draugai kaimynai, atvažiavo teta su pusbroliais, atėjo seneliai, ir net mano broliai pasipuošė gražiais drabužiais. Mama darė tortą. Tai buvo tiesiog neįtikėtinas dėmesys mano asmeniui, ir aš džiaugiausi. Atrodė, kad visi atėjo, nes patys norėjo, o ne todėl, kad kažkas privertė. Senelis padovanojo prožektorių, močiutė kažkokią katalikišką knygutę. Kaimynai padovanojo keramikinę vazelę papuošalams susidėti, ir aš iki dabar ją turiu. Didžiausia dovana buvo iš tetos. Tai grupių „Rondo“ ir Džordanos Butkutės kasetės. Matydavau tuos daiktus reklamuojamus per televizorių, buvau sakiusi mamai, kad norėčiau, bet net nesvajojau, kad tikrai gausiu tai dovanų. Mūsų šeima gyveno sunkiai, ir mes niekada nepirkdavome daiktų, kuriuos reklamuodavo per televizorių“, – pasakoja Lina.

5 gimtadienis

Skaityti straipsnį “Dovanos per gimtadienius” »

Geriausi baldai svetainei

Baldai svetainėmsSvečių kambarys tai yra jūsų namų širdis, tai yra pats didžiausias ir atitinkamai pats reikšmingiausias jūsų namų kambarys. Visų pirma, šis kambarys yra skirtas svečių priėmimui, kurie įvertins jūsų skonį, kambario interjerą ir taip pat svetainės baldus. Šiuolaikiški baldai svetainei yra komplektuojami įvairiai. Dažniausiai Itališki baldai yra sudaryti iš sekcijos, kur yra statomas televizorius ir minkštų baldų komplekto. Svetainės baldai gali kardinaliai pakeisti jūsų kambario išvaizdą, jie gali padidinti jūsų namų erdvę ir taip pat kambariui gali suteikti originalumo. Itališki baldai jums siūlo įvairius baldų komplektus, kurie gali būti sudaryti iš įvairių spintų, lentynų ir kitų sistemų. Baldai turi atviras lentynas ir taip pat talpius stalčius, jie atitinka šiuolaikinius mados reikalavimus. Šie baldai yra funkcionalūs, taip pat jie gali pabrėžti šiuolaikiškumą. Baldų pasirinkimas yra labai platus ir jūs galėsite pasirinkti praktiškai įvairaus stiliaus baldus, pradedant nuo klasikos ir baigiant avangardu. Svetainė tai yra kambarys, kuris skirtas svečių priėmimui ir visų šeimos narių poilsiui. Pagrindinės Itališkų baldų savybės yra funkcionalumas ir ergonomiškumas, tvirtumas, šiluma ir patogumas.

Skaityti straipsnį “Geriausi baldai svetainei” »