5 Europoje populiarūs sumuštiniai

Po to, kai 18 a. Sandwiche buvo pristatyta pirmoji šiuolaikinio sumuštinio versija, šis patiekalas sparčiai išpopuliarėjo ne tik Anglijoje, bet ir visoje Europoje. Toliau straipsnyje yra aptariami penki skirtingų Europos šalių virtuvių sumuštiniai.

Bokadilo

Bokadilo, arba dar kitaip kokava, yra ispaniškas sumuštinis pagamintas iš ispaniškos, išilgai perpjautos duonos ir tarp jos puselių sudėtų įvairių ingredientų. Ispaniška duona yra labai panaši į bagetės tipo duoną. Tarp duonos puselių dedami maisto produktai gali būti kuo įvairiausi, pavyzdžiui, omletas, šalta mėsa, sūris, įvairios daržovės ar žuvis. Šie ingredientai sumuštiniui įdaryti gali būti naudojami visi kartu arba pavieniui. Bokadilo sumuštinis dažnai būna pagardintas garstyčiomis, aioli, majonezu ar pomidorų padažais. Bokadilo sumuštinis turi ir saldžiąją savo versiją – duonos puselės apteptos lydytu šokoladu. Bokadilo Ispanijoje laikomas kukliu maistu. Dažniausiai šie sumuštiniai yra valgomi kavinėse ar tapų baruose, užsigeriant kava, vynu ar alumi.

SumuštiniaiBratwurst

Bratwurst yra visame pasaulyje gerai žinomos vokiškos dešrelės skirtos kepti ant grotelių. Šios dešrelės yra gaminamos iš maltos kiaulienos, rečiau iš jautienos ar paukštienos mėsos. Šių dešrelių pavadinimu yra vadinamas ir vokiškas sumuštinis, kurio pagrindiniai ingredientai yra išilgai perpjauta bandelė, tarp jos puselių įstatyta bratwurst dešrelė bei ant jos uždėtos garstyčios.

Skaityti straipsnį “5 Europoje populiarūs sumuštiniai” »