Mūsų namų darbuotojai

Darbuojamės namuosePovilas sako, kad jam seniai atėjo į galvą mintis namuose įdarbinti žmones, kurie atliktų paprastus ruošos darbus. Taigi, maid service, sodo darbininkai, virtuvės padėjėjai, tvarkytojai – visi šie žmonės ir paslaugos padeda jam turėti gražius namus ir susikoncentruoti į pinigus nešančią veiklą.

Kas labiau apsimoka

Vyras supranta, kad ekonomiškai naudinga veikla yra ta, iš kurios tu gauni didžiausias pajamas. Tai automatiškai įkainoja tavo laiką. Jeigu, dirbdamas programuotoju, per valandą sugebi uždirbti 30 eurų, tai reiškia, kad tavo laikas ir yra būtent tokios vertės. Kam pakeisto to laiko vertę? Žinome, kad, pavyzdžiui, namų tvarkytojo valandinis įkainis gali būti nuo 3 iki 10 eurų. Nors net ir gerai išsivysčiusiose šalyse ta kaina siekia tik kokius 7 eurus, o Lietuvoje galima mokėti ir pigiausią kainą. Vadinasi, dirbdami savo darbus jūs iškart automatiškai uždirbate per valandą kelis kart daugiau, nei tuos prastai apmokamus. Įsivaizduokite, kad, kai tvarkote savo namus ar gaminate valgyti, tada įsidarbinate pas save ir gaunate tą atlyginimą. Taigi, kam taip daryti? Geriau visą savo produktyvų laiką skirti tikrai pelningai veiklai, o už paslaugas susimokėti kitiems padėjėjams.

Skaityti straipsnį “Mūsų namų darbuotojai” »

Apie spalvas durims dažyti

Eksterjero spalvos gali būti itin charakteringas dalykas, nulemiantis visą atmosferą ir simpatijas pastatui. Tarkime, net high security composite doors gali būti nudažomos taip, kad suteiktų namu labai daug nuotaikos, autentikos. Kaip dažyti duris? Štai keletas patarimų.

Nuimkite senus dažus

Kaip dažyti durisJeigu ketinate dažyti sieną, duris, baldą – visada galioja ta pati taisyklė. Reikia pirma tinkamai paruošti pagrindą. Tad net ir dažant duris pirmiausiai reikia nušveisti senus dažus, uždėti gruntą, tada tik pradėti dažyti. Labai svarbu yra senų dažų nušveitimas. Jeigu to nepadarysite, tai išvis nėra prasmės kažką daryti, dažyti naujai. Juk p apačia esantys senieji dažai bandys kuo greičiau nusilupti, o jiems besilupant viskas ir nukris. Nauji dažai taps senais dažais, nes paveldės jų senąsias savybes. Gruntas yra taip pat labai naudingas, nes jis išlygina paviršių. Tarkime, jūs nuimate dažus ir paviršius jau yra be senų dar trupėsiančių dažų. Tačiau jūsų lenta dar yra nelygi, joje yra visokių mikro įtrūkimų. Kam švaistyti brangius dažus ir kišti į tuos tarpelius juos? Geriau pirmąjį sluoksnį padaryti su specialia medžiaga, labai gerai rišančia medį ir dažus, su gruntu. Taip ir padarykite.

Nuspręskite, ar norite klasikos

Skaityti straipsnį “Apie spalvas durims dažyti” »